Woeste krijgers en handige handelaren bij Erve Eme
woeste krijgers en handige handelaren op Erve Eme

Woeste krijgers, handige handelaren

Een grote groep woeste krijgers, handige handelaren en vaardige ambachtslieden bezoeken in de herfstvakantie Erve Eme in Zutphen. Meer dan 160 middeleeuwers bezetten in het weekend van 12 en 13 oktober het terrein van Erve Eme. Twee dagen lang kun je je onderdompelen in middeleeuwse sferen. Een ware tijdreis waar het hele gezin van geniet!

Ridders van Gelre en Nationale Archeologiedagen

Op zaterdag 12 april start de markt om 10.00 uur. Van 10.00 tot 12.00 uur zijn de Gelreldagen te gast op Erve Eme; de Ridders van Gelre heten u van harte welkom. Zij zullen hun radiouitzending voor Omroep Gelderland verzorgen vanaf het middeleeuws erf. Ook zijn de Nationale Archeologiedagen te gast. Kinderen kunnen als echte archeoloog graven naar schitterende scherven.

Spectaculaire vechtshow

Op Erve Eme en het naastliggende trainingsveld van Be Quick staan weer vele marktkramen. Prachtige stoffen, bijzondere houtwaren, hand gesmede gereedschappen, schitterende middeleeuwse kleding en naaldbindwerk. Ambachtslieden zijn overal druk aan het werk en demonstreren graag hun kunnen aan alle bezoekers. Verder is er geweldig muzikaal entertainment voor jong en oud met muziek en dans.
In de middag zorgen Vikingen, Friese, Frankische en Saksische krijgers weer voor een spectaculaire vechtshow.

Data en prijzen

De middeleeuwse najaarsmarkt op Erve Eme aan de Harenbergweg 1 in Zutphen vindt plaats op zaterdag 12 en zondag 13 oktober. Prijzen voor entree: 0-4 jaar gratis, 4-11 jaar 3 euro, 12 jaar en ouder 6 euro. Pinnen, graag!

Parkeren en Openbaar vervoer

Komt u met de auto of het openbaar vervoer? Meer informatie vindt u hier.

Meer weten?

Op onze Facebook-pagina houden wij u regelmatig op de hoogte van alle nieuwtjes en weetjes. Kijk dus snel, like onze pagina en kom alles te weten over Erve Eme én de vroege middeleeuwen. Klik hier om naar onze Facebook-pagina te gaan.