Erve Eme is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!

Heb jij groene vingers of interesseren middeleeuwse ambachten jou? Hou je ervan samen met onze leuke club mensen praktisch bezig te zijn en wil je helpen ons erf mooier te maken?

Kom ons team versterken en word vrijwilliger bij Erve Eme!

Wij zoeken zowel vroege-middeleeuwers als mensen die achter de schermen helpen. In de historische tuin, bijgebouwtjes maken en onderhouden of misschien wil je wel helpen bij het organiseren van onze mooie evenementen.

Onderling leren de vrijwilligers elkaar oude ambachten. Denk hierbij aan smeden, boogschieten, hout bewerken en weven.

Dus kom vooral een kijkje nemen en kennis maken!

Erve Eme draait met behulp van een groep enthousiaste vrijwilligers. Vind jij het leuk vrijwilliger te worden, loop dan eens binnen op ons erf. We zijn af en toe een zondag in de maand aanwezig, maar daarvoor kun je het beste even contact met ons zoeken via Messenger of mailen naar info@erve-eme.com . 

 Handige Handen

Heb je twee rechterhanden, ben je creatief, vind je het leuk om de handen uit de mouwen te steken en weet je van aanpakken? Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers die graag dingen willen maken en bijvoorbeeld een ambacht willen leren (of al onder de knie hebben…). Voor de inrichting van de boerderij staan er nog een aantal spullen op ons lijstje: banken, stoelen, tafels, bed, kasten, houten kommen en lepels etc.

Het kan natuurlijk ook dat je graag wilt helpen bij het onderhoud aan onze middeleeuwse gebouwen. Ben je handig met hout of kun je wellicht smeden of wil je dat graag leren? Kom eens langs om te kijken of je ons wilt helpen, dan helpen wij jou om een mooi ambacht onder de knie te krijgen!

Groene vingers?

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die hun groene vingers willen inzetten voor de aanleg en het onderhoud van onze bijzondere middeleeuwse moes- en kruidentuinen. In een prachtig groene en rustgevende omgeving, vergezeld door onze gezellige kippen, kun je meehelpen om onze tuinen steeds mooier te laten worden. Heb je interesse? Mail ons dan!

Handig met naald en draad?

In de tijd van ons erf hadden ze nog geen winkels waar je kant en klaar je kleding kon kopen. Daarom werden alle kledingstukken met de hand gemaakt. Ook nu proberen we zo goed mogelijk de kleding van toen na te maken. Niet iedere vrijwilliger is handig genoeg om dit zelf te doen. Maar wie weet ben jij wel diegene die het heel leuk vindt om middels authentieke patronen kleding te maken, voor jezelf maar wellicht ook wel voor anderen. Ook dan horen we graag van je.

Wat krijg je er voor terug?

Natuurlijk krijg je er wat voor terug! Als eerste een gezellig team van enthousiaste mensen met wie je hele leuke en leerzame werkzaamheden gaat verrichten. Onderling leren we elkaar bijvoorbeeld smeden, kaartweven en kleding maken. En naast al deze activiteiten kun je bij ons veel leren over de geschiedenis van Zutphen en met name over de (vroege-) middeleeuwen.