Erve Eme is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!

Heb jij groene vingers of kan je goed met kinderen omgaan? Hou je ervan praktisch bezig te zijn, met je handen te werken en wil je helpen ons erf mooier te maken?

Kom ons team versterken en word vrijwilliger bij Erve Eme!

Wij zoeken zowel vroege-middeleeuwers als mensen die achter de schermen helpen. In de historische tuin, meubelbouw of misschien wil je wel helpen bij het organiseren van onze mooie evenementen.

Je kan bij ons ook veel oude ambachten proberen en leren. Denk hierbij aan smeden, hout bewerken en weven.

Dus kom vooral een kijkje nemen!

Erve Eme draait met behulp van een groep enthousiaste vrijwilligers. Vind jij het leuk vrijwilliger te worden en je één of meer dagen in de week met plezier in te zetten voor ons middeleeuws erf? Dan ben je van harte welkom. Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers voor diverse werkzaamheden op Erve Eme. Interesse? Stuur ons een mailtje!

Vrijwilligersfuncties

Emenaren

Wil jij ons middeleeuws dorp komen bewonen? Erve Eme levendig maken met jouw aanwezigheid, jouw kennis en kunde? En jouw enthousiaste verhaal over de vroege middeleeuwen? Meld je dan snel aan!

Voor de zondagen van april t/m oktober zijn wij op zoek naar Emenaren; vrijwilligers die ons middeleeuws dorp levendig maken met hun aanwezigheid én activiteiten. Als historisch figurant vertel je onze bezoekers over het leven in de vroege middeleeuwen. Je neemt bezoekers mee terug in de tijd en geeft de bezoeker een bijzondere ervaring door hen actief de middeleeuwen te laten ervaren; doen, ruiken, proeven, horen etc.

Kun jij boeiend vertellen over het verleden? Of heb je een oud ambacht goed onder de knie? Of wil je, uiteraard in middeleeuwse kleding, het publiek vermaken met muziek en verhalen? Neem dan contact met ons op!

Kassa-medewerkers

Voor het komend seizoen zoeken wij kassa-medewerkers voor de weekenden. Erve Eme is, zodra het kan, iedere zondagmiddag geopend. Om onze gasten te verwelkomen, te informeren en te voorzien entreekaartjes zijn we op zoek naar gastvrije medewerkers.

Ben jij tussen de 16 – 80 jaar oud, gastvriendelijk, gezellig maar ook doortastend en weet je van aanpakken? Solliciteer dan bij Erve Eme naar de functie van kassa-medewerker.

 

Handige Handen

Heb je twee rechterhanden, ben je creatief, vind je het leuk om de handen uit de mouwen te steken en weet je van aanpakken? Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers die graag dingen willen maken en bijvoorbeeld een ambacht willen leren (of al onder de knie hebben…). Voor de inrichting van de boerderij staan er nog een aantal spullen op ons lijstje: banken, stoelen, tafels, bed, kasten, houten kommen en lepels etc.

Het kan natuurlijk ook dat je graag wilt helpen bij het onderhoud aan onze middeleeuwse gebouwen. Ben je handig met hout of kun je wellicht smeden of wil je dat graag leren? Kom eens langs om te kijken of je ons wilt helpen, dan helpen wij jou om een mooi ambacht onder de knie te krijgen!

Groene vingers?

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die hun groene vingers willen inzetten voor de aanleg en het onderhoud van onze bijzondere middeleeuwse moes- en kruidentuinen. In een prachtig groene en rustgevende omgeving, vergezeld door onze gezellige kippen, kun je meehelpen om onze tuinen steeds mooier te laten worden. Heb je interesse? Mail ons dan!

Handig met naald en draad?

In de tijd van ons erf hadden ze nog geen winkels waar je kant en klaar je kleding kon kopen. Daarom werden alle kledingstukken met de hand gemaakt. Ook nu proberen we zo goed mogelijk de kleding van toen na te maken. Niet iedere vrijwilliger is handig genoeg om dit zelf te doen. Maar wie weet ben jij wel diegene die het heel leuk vindt om middels authentieke patronen kleding te maken, voor jezelf maar wellicht ook wel voor anderen. Ook dan horen we graag van je.

Wat krijg je er voor terug?

Natuurlijk krijg je er wat voor terug! Als eerste een gezellig team van enthousiaste collega’s met wie je hele leuke en leerzame werkzaamheden gaat verrichten. We kunnen je bijvoorbeeld leren smeden, kaartweven en  kleding maken. En naast al deze ambachten kun je bij ons veel leren over de geschiedenis van Zutphen en met name over de (vroege-) middeleeuwen.

Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!