Vrijwilligers-vacatures

Erve Eme is op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers!

Erve Eme draait met behulp van een groep enthousiaste vrijwilligers. Vind jij het leuk vrijwilliger te worden en je één of meer dagen in de week met plezier in te zetten voor ons middeleeuws erf? Dan ben je van harte welkom. Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers voor diverse werkzaamheden op Erve Eme.

Vrijwilligersfuncties

Boerderij keuken
Boerderij keuken

Heb je twee rechterhanden, ben je creatief, vind je het leuk om de handen uit de mouwen te steken en weet je van aanpakken? Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers die graag dingen willen maken en bijvoorbeeld een ambacht willen leren (of al onder de knie hebben…). Voor de inrichting van de boerderij staan er nog een aantal spullen op ons lijstje: banken, stoelen, tafels, bed, kasten, houten kommen en lepels etc.

Het kan natuurlijk ook dat je graag wilt helpen bij het onderhoud aan onze middeleeuwse gebouwen. Ben je handig met hout of kun je wellicht smeden of wil je dat graag leren? Kom eens langs om te kijken of je ons wilt helpen, dan helpen wij jou om een mooi ambacht onder de knie te krijgen!

Groene vingers?

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die hun groene vingers willen inzetten voor de aanleg en het onderhoud van onze bijzondere middeleeuwse moes- en kruidentuinen. In een prachtig groene en rustgevende omgeving, vergezeld door onze gezellige kippen, kun je meehelpen om onze tuinen steeds mooier te laten worden. Heb je interesse? Mail ons dan!

Handig met naald en draad?

In de tijd van ons erf hadden ze nog geen winkels waar je kant en klaar je kleding kon kopen. Daarom werden alle kledingstukken met de hand gemaakt. Ook nu proberen we zo goed mogelijk de kleding van toen na te maken. Niet iedere vrijwilliger is handig genoeg om dit zelf te doen. Maar wie weet ben jij wel diegene die het heel leuk vindt om middels authentieke patronen kleding te maken, voor jezelf maar wellicht ook wel voor anderen. Ook dan horen we graag van je.

Wat krijg je er voor terug?

Natuurlijk krijg je er wat voor terug! Als eerste een gezellig team van enthousiaste collega’s met wie je hele leuke en leerzame werkzaamheden gaat verrichten. We kunnen je leren smeden, bronsgieten, aardewerk draaien, kleding maken en hout bewerken. En naast al deze ambachten kun je bij ons veel leren over de geschiedenis van Zutphen en met name over de (vroege-) middeleeuwen.

Levende Geschiedenis en begeleiding van gasten en groepen

Heb je interesse in de (vroege-) middeleeuwen, kun je goed met publiek omgaan en ben je niet op je mondje gevallen? Heb je regelmatig tijd om te helpen bij open dagen en evenementen en wil je kennis maken met veel leuke mensen en een bijzondere hobby? Word dan vrijwilliger bij Erve Eme!

Heb jij specifieke kennis over de (vroege-) middeleeuwen of beoefen je een middeleeuws ambacht, ben je re-enactor en enthousiast over levende geschiedenis? Dan zijn we uiteraard ook op zoek naar jou!