Verhalen vertellen kun je leren

In vroeger tijden was er geen radio, tv en internet. Het nieuws werd vertelt door rondtrekkende personen die van dorp naar dorp gingen om mensen op de hoogte te stellen van de laatste nieuwtjes en roddels.

Maar niet alleen nieuws werd mondeling overgebracht. De mensen vertelde elkaar ook spannende verhalen bij het vuur. In de avond werden verhalen uit vroegere tijden vertelt waarbij spannende details met veel vertoon werden verwoord en verbeeld. Verhalen vertellen werd steeds meer een ware kunst. Hoe beter je dit kon hoe meer je de luisteraars aan je lippen had.

Philip van der Zee

Zaterdag 3 juni komt Philip van der Zee een workshop verhalen vertellen verzorgen op Erve Eme. Philip heeft ruim twintig jaar ervaring en is een fantastische verhalenverteller, die daarnaast ook nog verschillende muziekinstrumenten bespeelt en daardoor zijn verhalen de juiste sfeer meegeeft. Het is een feest om naar zijn verhalen te luisteren. Stel je voor dat je van deze meester de kunst mag leren?!

Waarom verhalen vertellen?

Verhalen vertellen staat steeds meer in de belangstelling. Dit heeft tal van redenen. Aan de ene kant is het mogelijk een reactie op de steeds snellere wereld waarin wij leven. Aan de andere kant is het omdat onderzoek uitwijst dat wanneer wij verhalend vertellen er meer hersencellen worden geprikkeld en onze informatie daarom ook beter en op diepere lagen binnenkomt. Verder helpt vertellen ons bij het neerzetten van onszelf, onze presentatie.
Er zijn eenvoudige technieken die ons wegleiden bij de mogelijke spanningen en ons direct het te vertellen verhaal laat neerzetten. Verhalen vertellen verbindt. En bovenal verhalen vertellen is een van de leukste dingen om te doen en het wordt alleen maar leuker doordat we steeds beter het oor van de luisteraar weten te boeien.

Wat komt er aan bod binnen deze workshop?

  • Grondingsoefeningen
  • Optimaal stemgebruik
  • Aan de hand van voorbeeld verhalen gaan we zelf met dit verhaal aan de slag
  • We gaan in groepjes werken en komen allemaal aan bod
  • We letten ook op onze lichaamsexpressie
  • Het gebruik van ons voorstellingsvermogen, visualisatie
  • Het labyrint als levensweg
  • De symbolieken en diepere lagen van verhalen
  • Verhalen als inwijdingsweg

Kosten voor deze workshop bedragen €80, inclusief koffie/thee en een (h)eerlijke lunch.
Datum: zaterdag 3 juni
Tijd: 10-17 uur
Plaats: Erve Eme

Opgeven kan middels onderstaand formulier.

Vergeet niet je adresgegevens te vermelden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.