Voedsel Toen & Nu; nieuw (tijdelijk) schoolarrangement

Hoe mensen door de eeuwen heen voedsel bewaarden

REAGEER SNEL, er is dit seizoen plaats voor slechts 10 klassen binnen dit gratis programma voor Zutphense scholen!  Speciaal ontwikkeld voor klassen 6/7/8 basisschool en brugklas VO.  Beschikbaarheid lesmateriaal medio maart 2017 Klassenbezoeken in mei, juni of juli 2017.

Tenminste houdbaar tot…

Hoe vaak kom je het niet tegen op producten, ‘tenminste houdbaar tot’ maar wat betekent dat nu eigenlijk? Is het niet raar dat we voedsel, wat nog goed is, weggooien omdat er een stempeltje op staat met een datum?
In de middeleeuwen hadden we dit soort stempeltjes niet. De mensen gooiden bijna nooit voedsel weg (tenzij het echt was bedorven) en leefden heel duurzaam. Maar hoe hielden we etenswaren goed zonder supermarkt, ijskast en vriezer zoals wij die nu hebben?  Lees verder……….

Middeleeuwse markt

Middeleeuwse markt met Franken, Friezen en Saksen

Zaterdag 15 april en Eerste en Tweede Paasdag komen Franken, Friezen en Saksen naar Erve Eme. Je bent van harte welkom om deze vreemde vogels te komen bekijken 😉 .
Kom kijken naar kundige middeleeuwse ambachtslieden uit de wijde omstreken.  Ze zullen diverse demonstraties laten zien van smeden, bronsgieten, manden vlechten en middeleeuws koken. Het beloofd een gezellige sfeer te worden in het middeleeuws kamp. En misschien gaan ze ook nog wel zwaarvechten!

Je bent iedere dag welkom van 10:00 uur tot 17:00 uur. Meer info…..