Middeleeuwse markt op Erve Eme

Ook dit najaar is er weer een geweldige middeleeuwse najaarsmarkt op Erve Eme!

Een grote groep woeste krijgers, handige handelaren en vaardige ambachtslieden bezoeken in de herfstvakantie Erve Eme in Zutphen. Meer dan 160 middeleeuwers bezetten in het weekend van 12 en 13 oktober het terrein van Erve Eme op de Kaardebol in Zutphen. Twee dagen lang kun je je onderdompelen in middeleeuwse sferen, een ware tijdreis waar het hele gezin van geniet.

Op zaterdag 12 april start de markt om 10.00 uur. Van 10.00 tot 12.00 uur zijn de Gelreldagen te gast op Erve Eme; de Ridders van Gelre heten u van harte welkom en zullen hun radiouitzending voor Omroep Gelderland verzorgen vanaf het middeleeuws erf. Ook zijn de Nationale Archeologiedagen te gast: kinderen kunnen als echte archeoloog graven naar schitterende scherven.


Op Erve Eme en het naastliggende trainingsveld van Be Quick staan weer vele marktkramen. Prachtige stoffen, bijzondere houtwaren, hand gesmede gereedschappen, schitterende middeleeuwse kleding en naaldbindwerk. Ambachtslieden zijn overal druk aan het werk en demonstreren graag hun kunnen aan alle bezoekers. Verder is er geweldig muzikaal entertainment voor jong en oud met muziek en dans.
In de middag zorgen Vikingen, Friese, Frankische en Saksische krijgers natuurlijk weer voor een spectaculaire vechtshow en demonstraties zwaardvechten.

De middeleeuwse najaarsmarkt op Erve Eme aan de Harenbergweg 1 in Zutphen vindt plaats op zaterdag 12 en zondag 13 oktober. Entree: 0-4 jaar gratis, 4-11 jaar 3 euro, 12 jaar en ouder 6 euro. Pinnen, graag!

Informatie over bereikbaarheid en parkeren vindt u hier.

Vroeg middeleeuwse Paasmarkt 2019

Voor het derde jaar op rij organiseren we weer een fantastische Paasmarkt! Dit jaar nog meer handelaren, krijgers, ambachtslieden én geweldig entertainment! Van zaterdag 20 tot en met maandag 22 april weer volop activiteit op ons middeleeuwse erf.

Op zaterdag 20 april starten we de markt om 10.00 uur. Leuke kinderspelen, marktkramen met prachtige handel, ambachtslieden aan het werk. En dit jaar bijzonder entertainment: verhalenverteller Tim Talesman! Tim weet jong en oud te boeien met zijn verhalen. Komt allen luisteren!

Zondag, eerste Paasdag, natuurlijk weer de markt met als bijzondere gast meesterverteller Sebastiaan de Zwitser! Sebastiaan is een entertainer, hij vertelt geen verhaal maar beleeft het verhaal voor je ogen en neemt je mee in zijn wereld! Dat moet je mee maken.

Op tweede Paasdag kunnen we met trots Datura verwelkomen; misschien wel de beste én leukste middeleeuwse muziekband van Nederland!

Samengevat; vroeg middeleeuwse paasmarkt op Erve Eme van 20 t/m 22 april! Meer informatie over openingstijden, prijzen en actuele informatie vind je op onze Facebook-pagina!

Voedsel Toen & Nu; nieuw (tijdelijk) schoolarrangement

Hoe mensen door de eeuwen heen voedsel bewaarden

REAGEER SNEL, er is dit seizoen plaats voor slechts 10 klassen binnen dit gratis programma voor Zutphense scholen!  Speciaal ontwikkeld voor klassen 6/7/8 basisschool en brugklas VO.  Beschikbaarheid lesmateriaal medio maart 2017 Klassenbezoeken in mei, juni of juli 2017.

Tenminste houdbaar tot…

Hoe vaak kom je het niet tegen op producten, ‘tenminste houdbaar tot’ maar wat betekent dat nu eigenlijk? Is het niet raar dat we voedsel, wat nog goed is, weggooien omdat er een stempeltje op staat met een datum?
In de middeleeuwen hadden we dit soort stempeltjes niet. De mensen gooiden bijna nooit voedsel weg (tenzij het echt was bedorven) en leefden heel duurzaam. Maar hoe hielden we etenswaren goed zonder supermarkt, ijskast en vriezer zoals wij die nu hebben?  Lees verder……….

Middeleeuwse markt

Middeleeuwse markt met Franken, Friezen en Saksen

Zaterdag 15 april en Eerste en Tweede Paasdag komen Franken, Friezen en Saksen naar Erve Eme. Je bent van harte welkom om deze vreemde vogels te komen bekijken 😉 .
Kom kijken naar kundige middeleeuwse ambachtslieden uit de wijde omstreken.  Ze zullen diverse demonstraties laten zien van smeden, bronsgieten, manden vlechten en middeleeuws koken. Het beloofd een gezellige sfeer te worden in het middeleeuws kamp. En misschien gaan ze ook nog wel zwaarvechten!

Je bent iedere dag welkom van 10:00 uur tot 17:00 uur. Meer info…..