Middeleeuwse markt op Erve Eme

Ook dit najaar is er weer een geweldige middeleeuwse najaarsmarkt op Erve Eme!

Een grote groep woeste krijgers, handige handelaren en vaardige ambachtslieden bezoeken in de herfstvakantie Erve Eme in Zutphen. Meer dan 160 middeleeuwers bezetten in het weekend van 12 en 13 oktober het terrein van Erve Eme op de Kaardebol in Zutphen. Twee dagen lang kun je je onderdompelen in middeleeuwse sferen, een ware tijdreis waar het hele gezin van geniet.

Op zaterdag 12 april start de markt om 10.00 uur. Van 10.00 tot 12.00 uur zijn de Gelreldagen te gast op Erve Eme; de Ridders van Gelre heten u van harte welkom en zullen hun radiouitzending voor Omroep Gelderland verzorgen vanaf het middeleeuws erf. Ook zijn de Nationale Archeologiedagen te gast: kinderen kunnen als echte archeoloog graven naar schitterende scherven.


Op Erve Eme en het naastliggende trainingsveld van Be Quick staan weer vele marktkramen. Prachtige stoffen, bijzondere houtwaren, hand gesmede gereedschappen, schitterende middeleeuwse kleding en naaldbindwerk. Ambachtslieden zijn overal druk aan het werk en demonstreren graag hun kunnen aan alle bezoekers. Verder is er geweldig muzikaal entertainment voor jong en oud met muziek en dans.
In de middag zorgen Vikingen, Friese, Frankische en Saksische krijgers natuurlijk weer voor een spectaculaire vechtshow en demonstraties zwaardvechten.

De middeleeuwse najaarsmarkt op Erve Eme aan de Harenbergweg 1 in Zutphen vindt plaats op zaterdag 12 en zondag 13 oktober. Entree: 0-4 jaar gratis, 4-11 jaar 3 euro, 12 jaar en ouder 6 euro. Pinnen, graag!

Informatie over bereikbaarheid en parkeren vindt u hier.

Laat een reactie achter