Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Vikingen terug in Zutphen!!

17 februari 2018 van 11:00 tot 18 februari 2018 van 17:00

€6

Vikingen!

Na meer dan 1100 jaar afwezigheid gaan de Vikingen terugkeren naar Zutphen. Op 17 en 18 februari zetten zij hun tenten op bij Erve Eme.

Tijdens deze duistere dagen zal het geluid van wapengekletter schallen over het middeleeuws erf bij Erve Eme aan de Harenbergerweg in Zutphen. Vanuit heel Europa komen stoere krijgers naar het archeologisch openluchtmuseum om te bewijzen dat zij de sterkste, dapperste en uiteraard de bestgeklede Vikingen zijn die ooit op Midgard hebben rondgelopen. En jij kunt ze ontmoeten!

Maar de strijders zijn niet de enige die jou graag de hand willen schudden. Ook ambachtslieden, kooplui en verhalenvertellers reizen naar Erve Eme met huis en haard om deel uit te maken van dit bijzondere historische evenement. De beide dagen zijn er spectaculaire vechtshows ook de kinderen kunnen hier naar hartelust aan deelnemen, en er worden ambachten uitgevoerd en staan Vikingen klaar om al jouw vragen te beantwoorden (zelfs zonder iPhones!)

Vikingen op Eme! vindt plaats op Erve Eme op zaterdag 17 en zondag 18 februari tussen 11.00 en 17.00 uur aan de Harenbergweg 1 in Zutphen. Entree: 0-4 jaar gratis, 4-12 jaar 3 euro, 12 jaar en ouder 6 euro. Gratis parkeren. Pinnen is mogelijk. Parkeren kan op het parkeerterrein van de Kaardebol of bij zwembad De IJsselslag (5 min. lopen).

LET OP:
+ Parkeren kunt u of direct voor de Kaardebol of bij het parkeerterrein van zwembad De IJsselslag / voetbalvereniging Be Quick. Vanaf daar loopt u in 5 minuten naar Erve Eme. Pas op: parkeer niet langs de Harenbergweg, de politie bekeurd!
+ U kunt bij ons pinnen!
+ Helaas is er geen horeca aanwezig. Als u langer wilt rondlopen bij de Vikingen: neem zelf evt. eten/drinken mee
+ Zorg voor stevige schoenen of laarzen, ons terrein is hier en daar drassig door de vele regen van de voorgaande weken.

 

Gegevens

Begin:
17 februari 2018 van 11:00
Einde:
18 februari 2018 van 17:00
Kosten:
€6

Organisator

Ulveskare