Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Franken, Friezen en vrije Vikingen!

31 maart 2018 van 11:00 tot 2 april 2018 van 17:00

€6

Franken, Friezen en vrije Vikingen!

Het hele paasweekend is er bij vroeg-middeleeuws erf Erve Eme van alles te beleven. Het erf wordt bewoond door kleurrijke handelaren, vaardige ambachtslieden en stoere krijgers uit alle windstreken; Franken, Friezen, Saksen én Vikingen. Handelaren verkopen hun middeleeuwse waren, ambachtslieden werken hard aan prachtige creaties en vechters strijden met elkaar om de eer. Voor kinderen zijn er diverse leuke activiteiten zoals broodjes bakken boven het vuur, boogschieten en diverse oude middeleeuwse spelletjes.

De middeleeuwse Paasmarkt op Erve Eme is dit jaar weer groter dan afgelopen jaren. Er komen diverse handelaren die deze hun middeleeuwse waren vervaardigen én verkopen. SpeerBijter verft en verkoopt wol, geverfd op het houtvuur en zij gaann op één van de dagen met indigo verven; een waar magisch proces met verrassende resultaten! Je zult zien dat kleding in de vroege middeleeuwen zeker niet alleen grauw en bruin was. Op de markt zal Haldorson Viking Craft prachtige handgemaakte houtwaren verkopen; lepels, bakken, kommen, spintollen, verschillende replica’s en vele andere mooie houten voorwerpen. Viking Vina verkoopt naaldgebonden artikelen (naaldbinden is een soort middeleeuws breien), zoals mutsen en handschoenen, vroeg-middeleeuwse kleding, historisch weefband en diverse handwerk-artikelen. Op onze markt is deze keer ook weer Birka Skins en Things! aanwezig. Zij hebben prachtige schapenvachten, huiden en vellen. Diverse andere handelaren verkopen hun waren en Guustafgerardson de bogenbouwer is er weer, hij laat graag zien hoe je een mooie houten boog maakt.

De middeleeuwse paasmarkt op Erve Eme vindt plaats op zaterdag 31 maart, zondag 1 en maandag 2 april tussen 11.00 en 17.00 uur aan de Harenbergweg 1 in Zutphen. Entree: 0-4 jaar gratis, 4-12 jaar 3 euro, 12 jaar en ouder 6 euro. U kunt bij ons pinnen.

LET OP:
+ Parkeren kunt u of direct voor de Kaardebol of bij het parkeerterrein van zwembad De IJsselslag / voetbalvereniging Be Quick. Vanaf daar loopt u in 5 minuten naar Erve Eme. Pas op: parkeer niet langs de Harenbergweg, de politie bekeurd!
+ U kunt bij ons pinnen!
+ Zorg voor stevige schoenen of laarzen, ons terrein kan hier en daar drassig zijn.

Stichting Erve Eme draait voor 100% op vrijwilligers en is niet afhankelijk van subsidies. Door middel van ondernemend denken en werken houden wij onze financiën gezond. Interesse om vrijwilliger bij ons te worden? Kijk op https://erve-eme.com/vrijwilligers/!

Gegevens

Begin:
31 maart 2018 van 11:00
Einde:
2 april 2018 van 17:00
Kosten:
€6

Locatie

Erve Eme
7204KZ + Google Maps