Basisonderwijs

Programma’s voor het basisonderwijs

Voor u, docent in het basisonderwijs, hebben wij meerdere educatieve programma’s. Wij kunnen u van voorbereiding tot afronding helpen bij de lessen over de Romeinse tijd of (vroege) middeleeuwen! De programma’s sluiten aan bij uw vorm van onderwijs, zo kunnen we programma’s direct inpassen in de tijdvakken (Monniken en Ridders, de verspreiding van het Christendom in de Lage Landen en Hofstelsel en horigheid, Opkomst van handel en steden).

Broodjes bakken boven het vuur

Arrangementen

Daarnaast bieden wij diverse arrangementen op ons middeleeuws erf. Zo kunnen wij voor uw klas een volledig ochtend, middag of dagprogramma verzorgen wat in het teken staat van bijv. het laat-romeinse rijk in Nederland, leven in de middeleeuwen, voedsel in oude tijden of krijgskunst. Uiteraard zijn dit slechts een paar voorbeelden en is Erve Eme in de mogelijkheid om binnen uw lesprogramma een passend praktische invulling te verzorgen.

Een koffer vol scherven

Erve Eme heeft voor het basisonderwijs een leuke koffer vol archeologie. Scherven uit een lang verleden, leuke opdrachten en een uitleg over wat een archeoloog allemaal doet. De koffer is samengesteld door de archeologische dienst van de gemeente Zutphen en geeft een mooi beeld van het werk van een archeoloog.  U kunt de koffer lenen tegen en borg van € 50,-. Neemt u voor het lenen van de koffer contact met ons op.