Aardewerk en Keramiek

Handelsnetwerk in aardewerk

Aardewerk

De Franken maakten zelf aardewerk, maar kochten vooral veel van hun keramiek via een uitgebreid handelsnetwerk. Vooral keramiek van de Duitse buren was gewild. Het gedraaide aardewerk werd gefabriceerd in de traditie van de Romeinen, vaak minder precies en mooi maar wel functioneel.

Bij Erve Eme laten we je zien hoe dit keramiek werd gemaakt. We hebben een pottenbakkersschijf en we hebben een unieke reconstructie van een Merovingische pottenbakkersoven! Deze is ondertussen al een aantal keren met goed resultaat gebruikt. We hebben inmiddels een behoorlijke voorraad die deels te koop is.

Workshop handvormen keramiek voor beginners

Medio 2017 verzorgen wij workshops handvormen keramiek voor beginners. Houd onze evenementenkalender en onze nieuwsbrief hiervoor in de gaten. Mocht je om wat voor reden dan ook geen mogelijkheid zien om naar Erve Eme te komen om hierbij aanwezig te zijn, maar zou je dit wel heel graag willen leren? Wij kunnen je eventueel ook doorverwijzen naar andere pottenbakkers die je de kneepjes van het vak kunnen leren.